Kinder-VBW

De VakantieBijbelWeek (VBW) is een feestelijke ‘actie’ van een aantal dagen tijdens de herfstvakantie. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de Bijbel en het goede nieuws (evangelie) van Jezus te vertellen. Verder willen we gewoon een gezellige en ontspannende week met elkaar hebben waarin we leuke dingen doen.

Tijdens de VBW worden er Bijbelverhalen verteld, liederen gezongen, spelletjes gespeeld, poppenkast gekeken, geknutseld, met elkaar gegeten en nog veel meer!

Ieder jaar hebben we een thema waarmee we op een aantrekkelijke manier aan de slag gaan. In 2015 was het thema De Bouwplaats. De ingang van ’t Venster was veranderd in een bouwkeet en binnen was het een drukte van jewelste: er werd ontworpen en gebouwd.

Wat God met een bouwplaats te maken heeft? Zoals een architect een plan bedenkt om een huis te bouwen zo heeft God een plan bedacht voor de wereld. We hoorden dat Hij zelfs ons gemaakt heeft. Hoe bijzonder is dat?

Als er gebouwd wordt is er ook vaak een elektricien nodig. Een elektricien zorgt voor stroom bij het bouwen van een huis, hij maakt contact om bijvoorbeeld een lamp te laten schijnen. Zo moeten wij ook contact met God zoeken om Hem in ons leven te hebben.

Alle kinderen die op de basisschool zitten zijn echt 100% welkom! Kom ook en je zult zien dat we ook dit jaar weer een fijne week met elkaar hebben.