Jongeren

Voor de jongeren zijn er twee verschillende clubs. De tienerclub en de jeugdvereniging. Het zijn allebei verenigingen waar jongeren elkaar ontmoeten, goede gesprekken met elkaar hebben, leren over het geloof en de Bijbel en waar ook zeker ruimte is voor allerlei gave activiteiten.

Tienerclub ‘Rondom het Woord’

Onze tienerclub heet ´Rondom het Woord´ omdat Gods Woord een centrale plek heeft. We laten ons erdoor leiden, we willen erover leren en eruit leven. We leren samen rondom het Woord over onze relatie met God en over onze relaties met andere mensen en de schepping.

De tienerclub is er voor iedereen die op het voortgezet onderwijs zit tot en met ongeveer 15 jaar.

Op tienerclubavonden gaan we met elkaar, op een boeiende manier, nadenken wat de Bijbel jou te zeggen heeft. Daarna volgt er een pauze waarin we tijd hebben om gezellig met elkaar te kletsen en wat te eten en te drinken.

Na de pauze is er altijd een leuke activiteit zoals een spel, bakken, film kijken en bedenk nog maar meer. Ook trekken we er nog weleens op uit. We gaan dan bijvoorbeeld zwemmen, naar een TOV-avond, strand of roeien. En heb je zelf leuke en goede ideeën, dan zijn die ook altijd welkom.

Kortom, het is dus erg leuk om naar de tienerclub te komen!

De clubavonden zijn 1x per 2 weken op donderdag van 19.15 uur tot 21.15 uur.

Jeugdvereniging ‘Schrift en belijdenis’

‘Schrift en belijdenis’ klinkt misschien antiek, maar is bere-actueel. Op onze jeugdvereniging (JV) gaat het ergens over. Je wordt uitgedaagd om een stevig standpunt in te nemen over de Schrift (Bijbel) en leert wat belijden-is. Als jongere wil je stevig in je schoenen staan als het gaat over je geloof.

De JV bestaat uit een aantal fanatieke, gezellige jongeren die houden van een goed gesprek, een lolletje en op z’n tijd een beetje actie.

Het is mooi om met elkaar (om de week op zondagavond) na kerktijd bij elkaar te komen om ons te verdiepen in het geloofsleven en met elkaar de Bijbel beter te leren begrijpen. Ook zingen we liederen en doen we bijvoorbeeld een spel. Iedereen heeft hierin zijn eigen inbreng.

Ook doen we tussendoor sportieve activiteiten op vrijdagavond of zaterdagavond, zoals schaatsen en bowlen. Je mag zelf ideeën inbrengen en het (samen) regelen. Erg leuk!

Ben je 15 jaar of ouder, dan ben je welkom! De data vind je op de website.